100 elektroměrů pro závodní okruh Slovakia Ring aneb monitoring z nuly na sto

Motoristický okruh Slovakia Ring je už 15 let magnetem pro fanoušky motorsportu z celého světa. V rámci areálu pořadatelé pronajímají jednotlivé závodní boxy. Jejich nájemci mají různou spotřebu energie, a tak pořadatelé s rychle rostoucími cenami potřebovali náklady spravedlivě rozdělit. Neměli ale přesná data a ani nástroje, které by jim s transparentnější fakturací pomohly. Rozhodli se oslovit společnost ENIKA.SK

Cesta k modernímu monitoringu energií

Klíčové požadavky Slovakia Ringu pro samotné řešení byly přímočaré:

Přesný přehled o spotřebě energie: Spotřeba je sledována v každém ze závodních boxů i dalších objektech areálu. Díky tomu může Slovakia Ring nájemcům fakturovat přesně to, co spotřebují. 

Vzdálený odečet a fakturaci: Data z elektroměrů se automaticky přenášejí do centrální jednotky. Zdlouhavé manuální odečty tak nejsou potřeba a fakturace probíhá jako po másle.

Možnost detailní analýzy: Systém umožňuje detailní analýzu spotřeby energie v různých časových úsecích a pro různé objekty. Díky tomu je snadné najít oblasti s vyšším odběrem, cíleně zde odběr snižovat, a tím šetřit.

ENIKA přišla s řešením, které zahrnovalo více než sto modulových elektroměrů 3DIN a 4 jednotky UWP30. „Naše elektroměry měly pro Slovakia Ring ideální velikost, což hrálo zásadní roli při rozhodování o vhodném dodavateli. Navíc jde o velmi jednoduchou a dále rozšiřitelnou technologii,“ říká produktový manažer Daniel Sacký.

Co Slovakia Ring získal s řešením od Eniky

  • Významné úspory energií: Díky detailnímu přehledu a zavedení cílených opatření se podařilo Slovakia Ringu snížit spotřebu elektřiny.
  • Zvýšenou transparentnost: Už z první analýzy bylo jasně vidět, že spotřeba energie je u různých nájemců odlišná. Spravedlivá fakturace na základě reálné spotřeby energie zajišťuje transparentnost a spokojenost nájemců boxů. 
  • Efektivnější správu a údržbu: Díky přesnému sledování energetických toků v celém areálu teď Slovakia Ring může lépe plánovat údržbu a rychle reagovat, pokud bude třeba něco opravit či vyměnit.
  • Možnost rozšíření: Systém je navržen tak, aby v budoucnu mohl být jednoduše rozšířen o další objekty v areálu. To má také zákazník v blízké době v plánu.

Příběh Slovakia Ringu ukazuje, jak moderní technologie v oblasti monitoringu energií dokáží firmám pomoci s efektivitou provozu a v konečném důsledku i úsporami. Pokud i vy hledáte řešení vaší specifické situace, v Enice vám rádi pomůžeme a navrhneme systém tak, aby odrážel vaše potřeby. Stačí se ozvat kolegům z produktového oddělení Navisys.

Závodní okruh Slovakia Ring