Od základky po vysokou: Na zkušenou do ENIKY

Úspěch každé firmy tvoří především lidé, kteří v ní pracují. A právě proto si ENIKA zakládá na otevřenosti vůči novým lidem včetně těch, kteří jsou ve své kariérní cestě na samém začátku, tedy studentů. A právě o školních exkurzích, brigádách i stážích bude řeč v následujících řádcích.

Školáci v ENICE

Dostat se tam, kde ještě nebyli. Prohlédnout si firmu, kanceláře, vývoj i sklad. Ve výrobě si zkusit pájet a kompletovat jednodušší výrobky. To si koncem letošního školního roku vyzkoušeli žáci 6. a 9. tříd. Právě v tomto věku si děti často utvářejí představu, co by je jako dospěláky bavilo a jak by mohla vypadat jejich práce. Elektroobory nabízejí skvělou perspektivu, a soudě podle nadšení školáků při prohlídce, by si je v následujících letech mohlo vybrat více studentů. Zvlášť, když mohou později najít uplatnění přímo v Nové Pace. 

Středoškolská praxe a letní brigády

Středoškoláci si můžou práci v ENICE vyzkoušet při odborné praxi. Studenti tak mají možnost seznámit se s chodem vývojového oddělení, výroby, HR oddělení nebo IT. A pokud si chtějí o prázdninách přivydělat na brigádě, ve skladu či výrobě se další pár šikovných rukou hodí téměř vždy.

Začátek kariéry už při vysoké

Díky spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci může ENIKA.CZ pomoci rozvíjet také vysokoškolské studenty, a to formou praxe, oponentur diplomových prací a také brigád. Taková spolupráce pak tvoří pevný základ pro budoucí kariéru. Není výjimkou, že student po praxi a třeba diplomové práci z oboru rovnou nastoupí na plný úvazek. Právě tak v ENICE rádi hledají nové talenty, kteří pomohou posouvat firmu kupředu.

Chcete se podívat, jak to v ENICE chodí?

Máte zájem o školní exkurzi, chcete si zařídit zajímavou praxi, nebo jste zkrátka nadšenec do elektrooborů? V pátek 6. září se právě pro vás bude konat Den otevřených dveří. V dopoledních hodinách v ENICE počítají se školními prohlídkami, odpoledne potom rádi přivítají i širokou veřejnost. Dveře vám jsou ale otevřené i jindy, stačí se ozvat HR oddělení a přijít se podívat.