ENIKA.CZ otevřela dveře široké veřejnosti

V pátek 6. září 2024 jsme otevřeli dveře široké veřejnosti, abychom lidem z okolí ukázali, co se za zdmi naší firmy skutečně děje. Spousta lidí si myslí, že Enika se zabývá jen svítidly, ale realita je mnohem zajímavější. A právě to jsme chtěli ukázat – naše inovativní projekty, technologický vývoj i to, jak vznikají naše produkty.

Přípravy a první návštěvy

Přípravy na den otevřených dveří probíhaly už mnoho dní dopředu. Ve středu proběhla kontrola a zkušební prohlídka, abychom si byli jisti, že na "ostro" vše dopadne na jedničku. Když v pátek ráno dorazili první hosté, byli jsme připraveni. Prvními návštěvníky byli studenti ze středních odborných škol v Jičíně a Nové Pace. Prošli si firmu, vyzkoušeli si pájení a na vlastní oči viděli, jak funguje náš provoz. Možná jsme tak pomohli nasměrovat někoho z nich k budoucí kariéře v technice. Dalšími hosty byli naši bývalí kolegové – důchodci, kteří s námi léta pracovali. Připravili jsme pro ně snídani a strávili dopoledne plné vzpomínání na společné časy.

Odpolední program pro veřejnost

Ve 13 hodin se dveře Eniky otevřely pro širokou veřejnost. Během odpoledne k nám zavítaly desítky návštěvníků, z nichž téměř 300 absolvovalo prohlídku naší firmy. Naši kolegové je provedli showroomem, vývojem, výrobou i skladem. Pro mnohé to byla první příležitost vidět, jak naše technologie a inovace fungují v praxi.

Pro děti jsme připravili zábavný program venku, kde nechyběla ani točená cukrová vata. Největším lákadlem však byl závodník Rally Dakar, Milan Engel, který přivezl svůj závodní konvoj. Návštěvníci si mohli prohlédnout jeho motorku a popovídat si o náročných závodech v extrémních podmínkách.

Pohodový den plný inspirace

Počasí nám přálo, atmosféra byla skvělá a lidé odcházeli nadšení. Naším hlavním cílem bylo ukázat, co všechno v Enice děláme – a to se nám povedlo. Všichni jsme byli spokojení s tím, jak se den vydařil, i když jsme večer padli s bolavýma nohama.

Tento den otevřených dveří nebyl jen o tom, co děláme, ale hlavně o setkávání s lidmi, výměně inspirací a vytváření vztahů, které nás posouvají dál.